Őszi túrák, kirándulások

Úgy tűnik, október második hetére megérkezett a vénasszonyok nyara, és bízunk benne, hogy a jó idő kitart még néhány hétig. Lesz ugyanis egy-két érdekes program a közeljövőben, amire az Oldtimer Rally Trophy csapata is ellátogat. Kezdjük a BMW M Klub Magyarország túrájával, amit az október 15-én tartanak a sportos bajor modellek szerelmesei.

A kimondottan M-es, benzines típusoknak szervezett esemény résztvevői nemcsak a BMW Motorsport ötvenedik évfordulója előtt tisztelegnek, hanem meglátogatják a Breznóbánya szívében található Double Red Cars autómúzeumot. A csapattagok egyébként reggel 8 órakor találkoznak Dunakeszin, a McDonald’s étterem parkolójában, és körülbelül délben érkeznek meg a szlovákiai célállomásra. Itt megebédelhetnek a résztvevők, majd jön a járműmustra, délután 4-kor pedig indulnak vissza a BMW-k Magyarországra.

Minden veteránost és hobbistát vár a Dunakanyar Oldtimer Egyesület nemzeti ünnepünkön, azaz október 23-án. A srácok eleddig mindig december utolsó napjaiban tartották az évzáró gurulást, ám most előrébb hozták az ingyenes programot, amit ennek megfelelően szezonzáróként hirdettek meg. Az autók reggel 9 és 10 óra között gyülekeznek Budatétényben, a Campona Bevásárlóközpont mögötti P+R parkolóban. Innen aztán Pákozdra, a Miskahuszár szobrához mennek a kocsik, ahonnan egy rövid pihenőt követően Bicske érintésével Mányba érkezik a karaván, s egy helyi étteremben lehet ebédelni önköltséges alapon. Miután mindenki pihent és megtöltötte bendőjét, Biatorbágyot veszik célba, ahol a Gyöngyvirág utcai P+R parkolóban lesz a túra vége.

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy hozzon süteményt, apró falatkát, amivel körbekínálhatja a többieket. Fontos megjegyezni azt is, hogy a program teljesen kötetlen, bármikor becsatlakozhatnak a veteránosok, jóllehet csak száraz, esőmentes időben tartják meg a túrát. Éppen ezért érdemes figyelni a Facebookon található eseménymeghívót és a Dunakanyar Oldtimer Egyesület Facebook-oldalát! Mi ott leszünk, gyertek ti is, legyünk minél többen!

X