Mivel készülünk az idei évben?

Terveink szerint három futamot rendezünk 2022-ben. Az első esemény a Kecskemét Classic Trophy lesz május 21-én, szombaton. Egynapos eseményről van szó, s a csapatok Tökölről rajtolnak, majd innen haladnak a Hírös városba, a teljes táv meghaladja a 150 km-t.

Ez abból a szempontból különleges, mert ilyen jellegű megmérettetést ritkán szerveznek az Alföldön. Úgy gondoljuk azonban, hogy vétek lenne „parlagon hagyni” ezt a látnivalókban, természeti kincsekben és jó minőségű utakban gazdag területet, nem beszélve arról, hogy rengeteg veterános lakik ezen a vidéken, akik régóta vágynak színvonalas túraversenyre.

Nyáron és ősszel további túrákkal készülünk, ezek a Bakony és a Mátra legszebb vidékein haladnak majd. Velük összefüggésben hamarosan részletes információkkal szolgálunk. Fontosnak tartjuk megjegyezni azt is, hogy eseményeink a hetvenes, nyolcvanas évek legendás ralijainak is szeretne emléket állítani, ezért az útvonal több esetben is érint egykori, jól ismert gyorsasági szakaszokat, sőt a hagyományos ralis kellékeket – menetlevél, itiner, időellenőrző állomás stb. – egyaránt felhasználjuk.

Az egynapos viadalokon általában 10-15 mért szakaszt jelölünk ki. Úgy állítjuk össze a feladatokat, hogy a kezdők és a haladók is élvezzék a versenyt. Ennek értelmében könnyen teljesíthető és „furfangos” próbák is színesítik a programot. A részvételhez nincs szükség versenyzői igazolványra és az autóval szemben sem támasztunk extra feltételeket, érdemes ugyanakkor stoppert és precíz méterszámlálót – akár digitálisat, okostelefonos alkalmazással működőt – használni, mert ezek segítségével lehet pontosan teljesíteni az ügyességi feladatokat feladatokat.

 

X