BMW-k lepték el a Balaton-felvidéket

Nagy siker volt a BMW Autóklub Magyarország hatvanadik születésnapjára rendezett autós túra, melyben az Oldtimer Rally brigádja is közreműködött.

Több mint harminc csapat sorakozott fel az Annabella szálloda egyik előadótermében június 5-én, vasárnap délelőtt. Mindenki arra várt, hogy elinduljon a várva várt túra, ami a Balaton-felvidék legszebb tájain vezetett. Az autóknak mintegy 100 kilométert kellett megtenniük, s közben hat kijelölt ügyességi szakaszt, úgynevezett 1/100-as különpróbát is teljesíteniük kellett. A hotelben megtartott eligazítást követően az autókaraván átgurult az Annagora Aquapark parkolójába, itt vette kezdetét a megmérettetés, miután a versenyzők átvették menetleveleiket és nekivágtak a kirándulásnak.

A csodás új, youngtimer és veteránkorú vasak Aszófő felé vették az irányt, s onnan Pécselyre, Balatonszőlősre és Tótvázsonyra tartottak, majd pedig megint Pécsely következett. Miután érintették Vászolyt és Dörgicsét, Mencshely felé vették az irányt, végül aztán Óbudaváron lyukadtak ki, ahol a Budavári Ligetben pihentek és ebédeltek a résztvevők.

A háromnegyed órás felfrissülés után Balatoncsicsó és Zánka jött egy-egy mért szakasszal, innen visszakanyarodtak Dörgicsére és Vászolyra, majd Balatonudvarinál fordultak rá a 71-es főútra. Az utolsó állomás Tihany volt, és végül a Hotel Annabellában fejeződött be a jó hangulatú kirándulás. Az eredményhirdetés során kiderült, hogy a Darabos László/Darabos Daniella egység végzett a harmadik helyen, másodikként Fazekas László és Tóth Tímea futott be, míg a győzelmért járó serleg a Kalocsa Miklós/Novák Andra duónak járt. Gratuálunk nekik és a többi résztvevőnek is! Mindenkit arra bíztatunk, hogy nézzék meg további képeinket, melyeket Borsos Benjamin és Tóth Róbert készítettek.

Íme a képgalériák:

BMW Autóklub fotói 1.

BMW Autóklub fotói 2.

X