Benzingőzős dzsembori Tésen

Különleges vállalkozásba  fogott Tés elhivatott közössége, ugyanis most szombaton, azaz szeptember 10-én benzingőzös napot tartanak az alig 800 lelkes faluban.

A Veszprém megyei település szeretne hagyományt teremteni az autós, motoros, traktoros és veterános dzsemboriból, mely 13 órakor kezdődik. Miként a polgármestertől, Fodor-Bödös Istvántól megtudtuk, rengetegféle szórakoztató program várja az ide látogatókat, így többek között traktoros ügyességi verseny, járműkiállítás, felvonulás is lesz, mi több motoros kaszkadőrbemutatóval is készünek. Eljön az ismert veszprémi helyszínelő, Pintér József, aki hosszú ideje tart balesetmegelőzési célú prezentációkat, és most is lebilibcselő, s egyben elgondolkodtató előadással készül.

Természetesen a gyermekekre és a családokra is gondol a község, ebből kifolyólag nap közben légvárban ugrálhatnak a kisebbek, ezenkívül kötélhúzó verseny is várja a vállakozókedvű csemetéket. Izgalamas lesz a keresztvágó fűrészes vetélkedő, este pedig a Rivál rockegyüttes ad koncertet. A helyiek ízletes vaddisznóból készült gulyással készülnek, s egész nap nyitva tart a büfé is.Mindenkit arra buzdítunk tehát, hogy látogasson el a Bakony szívében, Budapesttől 70 percnyi autóútra található, szélmalmairól is híres Tésre, és töltsön el egy kellemes napot családjával, veteránjával.

X